Vraag nu gratis offertes aan!

   
Soort opdracht*

Type aanvraag*
Titel:
Contactpersoon: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat:
Indicatie geplande datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Zonnepanelen vergelijken

Vind de goedkoopste zonnepanelen
installateur. Vergelijk 6 offertes.

Zonnecollectoren


Zonnecollectoren zijn de meest duurzame en simpele manier om gratis uw kraanwater te verwarmen door middel van de zon. Natuurlijk duurzaam omdat de zon een onuitputtelijke bron van energie is en er komen geen schadelijke CO2 stoffen bij vrijkomen. Naast dat kenmerken zonnecollectoren zich ook vanwege de lange levensduur. In het kort zij zonne collectoren een goede investering voor ieder huishouden.

Het installeren van de zonne collectoren is een veilig en vrij simpel ogend proces. Winig nadelen en veel voordelen. Het installeren van zonne collectoren is niet alleen financieel aantrekkelijk, u betaald namelijk een stuk minder voor uw energie, maar heeft vooral ook zelf de controle over de warmte voorziening. u bepaald zelf waar, wanneer en hoe lang u energie via de collectoren wenst te gebruiken.

U zult erkennen dat warmtevoorziening een onmisbaar element is binnen uw huishouden. Denk alleen al aan gebruik vand e douche, de vaat en uiteraard de centrale verwarming.

Om in populair taalgebruik te vervallen is installatie van zonnecollectoren een win-win situatie, u begint direct met besparen op energie, de installatie is in een antal jaar terugverdiend met die besparing en voor de overige jaren gebruikt u warmte gratis en voor niets afkomstig van de zon.

De werking
De werking van zonne collectoren is een vrij overzichtelijk proces. Collectoren worden normaliter geplaatst op plekken waar de zon goed kan komen, zoals een dak. Een zonne collector lijkt veelal op een groot zwart dakraam. Eigenlijk overeenkomend met d welbekende zonnepanelen. De werking is in prinicpe ook hetzelfde, waarbij er alleen geen electriciteit wordt verkregen via de zon maar warmte.

Het is echter een fabeltje dat zon met haar warmte de collectoren kan voorzien van energie. Energie opslag is puur gebaseerd op straling. Dus ook op een koudere bewolkte dag zal de collector bezig zijn met het daglicht om te zetten naar warmte.

Dan bent u misschien nog wel benieuwd tot welke temperatuur een systeem aangedreven op zonnecollectoren qua temperatuur kan bereiken? Bekend is dat dit kan oplopen tot wel 90ÂșC. Een zeer efficiente manier van energie transformatie! Het proces voor de leek verloopt dus gemakkelijk. Nadat de zonne energie is opgeslagen en verwarmd, wordt het getransporteerd naar een zogeheten voorraadvat. Dit transport gebeurd door buizen die zo zijn gemaakt dat het water geen temeperatuur verliest. Eenmaal in het voorraadvat blijft de temperatuur op niveau en is het altijd klaar om afgetapt te worden. Zo hoeft u nooit minuten te wachten op een warme waterstraal!