Vraag nu gratis offertes aan!

  
Soort opdracht*
Type aanvraag*
Titel:
Contactpersoon: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat:
Indicatie geplande datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Zonnepanelen vergelijken

Vind de goedkoopste zonnepanelen
installateur. Vergelijk 6 offertes.

Verschil tussen zonnepanelen & zonneboilers


Wat wij bij onze bezoekers nog al eens zien is dat men niet goed op de hoogte is van het verschil tussen zonnepanelen, zonnecollectoren en zonneboilers. Over het algemeen worden zonnepanelen als verzamelnaam ingezet, dit geldt echter ook voor zonnecollectoren. Toch moeten zonnepanelen en zonnecollectoren los van elkaar worden gezien.

Zonnepanelen zijn ontworpen om licht van de zon om te zetten in elektriciteit. Zonneboilers zetten ook zonlicht om, maar dan in warmte.

Zonnepanelen
Zonnepanelen zetten door een omvormer zonlicht om in elektriciteit. Elektriciteit dat direct te gebruiken is. Het is dan ook zo dat zonnepanelen direct kunnen worden aangesloten op uw elektriciteitsnetwerk in het huis/op het bedrijf. Overigens is het niet zo dat u afhankelijk hoeft te zijn van uw zonnepanelen als het op elektriciteit aankomt. U heeft ook gewoon aansluiting op het netwerk van uw netbeheerder/energiebedrijf en zodoende kunt u, als de zonenpanelen even niet kunnen voorzien gebruik maken van het reguliere energienetwerk.

Zonneboilers/-collectoren
Een zonneboiler is qua uitstraling, en in principe ook qua werking hetzelfde als de zonnepaneel. Het grote verschil zit ‘m in de toepassing van het zonlicht. Door gebruik van zonnecollectoren kan zonlicht worden omgevormd tot warmte warmte, wat gebruikt kan worden voor verwarming van het leidingwater.

Verschil met een zonnepanelen installatie is dat de zonne collectoren uitmaken van een geheel systeem waarbij de term zonne boiler ook wel wordt gebruikt. De zonneboiler is het systeem bestaande uit de zonne collectoren en een voorraadvat.