Vraag nu gratis offertes aan!

   
Soort opdracht*
Type aanvraag*
Titel:
Contactpersoon: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat:
Indicatie geplande datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Zonnepanelen vergelijken

Vind de goedkoopste zonnepanelen
installateur. Vergelijk 6 offertes.

Subsidies


Bent u ook van plan te gaan verduurzamen door middel van zonne-energie? De Vlaamse overheid probeert met diverse subsidies het gebruik van zonne energie onder de Vlamingen te stimuleren en dus te belonen.

Belastingvoordeel
Als u zonnepanelen gaat plaatsen dan kunt u 40% belastingvoordeel krijgen op uw factuur, met een maximaal voordeel van € 3.680,00.

Niet iedere installatie komt in aanmerking. Zo moet u weten dat de panelen aan een minimumrendement moeten voldoen. Kristallijne modules moeten een minimumrendement van 12% hebben. De dunne-filmmodules moeten een minimumrendement hebben van 7%. De aanvraag zelf doet u via de personenbelasting. Vergeet daarbij niet een kopie van uw factuur aan toe te voegen.

Groenestroomcertificaat
Niet alleen voor het plaatsen van de zonnepanelen zelf krijgt u geld terug van de overheid. Ook voor de elektriciteit die u opwekt kunt u een bedrag ontvangen. De Vlaamse overheid heeft besloten om iedereen die uit fotovoltaïsche zonnepanelen stroom opwekt in aanmerking te laten komen voor het groenestroomcertificaat. Het groenestroomcertificaat houdt in dat u voor elke 1.000 kWh die u als eigenaar opwekt een groenestroomcertificaat ontvangt. Wanneer u een groenestroomcertificaat ontvangt, dan kunt u deze inwisselen bij uw netbeheerder. Het bedrag dat u hiervoor zult ontvangen is € 270,00!

Aanvragen doet u door middel van het uitvoeren van een zogeheten AREI-keuring. Na de plaatsing, maar voor de opstart van de zonnepanelen vind deze plaats. Wanneer goed bevonden kunt u de aanvraag doen bij het VREG. Via de website van het VREG vindt u de betreffende formulieren en specifieke duiding van de procedure.

Fotovoltaïsch of PV-panelen?
Zoals beschreven moet u dus eigenaar zijn van zogeheten fotovoltaïsche zonnepanelen om voor het groenstroomcertificaat in aanmerking te komen. Om u niet in verwarring te brengen is de term fotovoltaïsch is een algemene verzamelnaam voor het systeem om zonlicht om et zetten naar energie. Dus of men nu schrijft over zonnepanelen, fotovoltaïsche panelen of PV-panelen, overal wordt hetzelfde mee bedoeld.

Zonneboilers
Naast de voordeelregelingen voor zonnepanelen biedt de Vlaamse overheid ook voordeel voor de aanschaf en het gebruik van een zonneboiler. Het wezenlijke verschil tussen een zonnepaneel en een zonneboiler is dat een zonnepaneel zonlicht omzet tot elektriciteit en een zonneboiler het zonlicht gebruikt om water op te warmen.

Vanaf 2012 verruimt de Vlaamse overheid de subsidiering op zonneboilers. Zo krijgt u vanaf 2012 een premie van € 200,00/pm² , met een maximaal bedrag van € 1.500,00 per huishouden. Voor bedrijven geldt echter dat zij een voordeel kunnen genieten van maximaal € 3.750,00 vanaf 2012.

Tip!
Informeer ook bij uw gemeente of er speciale subsidie en premies zijn voor de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen en zonneboilers, los van hetgeen bovenstaand is beschreven.

Wilt u dus spoedig overgaan op het opwekken van duurzame energie door middel van zonnepanelen of zonneboilers?

Wacht dan niet langer en vraag nu meerdere offertes aan!